onsdag 17 juni 2015
Saras Smaker: Frasig sockerkaka med färska bär och yoghurtgrädde
"En god och snabb dessert som passar lika bra på midsommarbuffén som en eftermiddag i solen... Saftig sockerkaka som är god nybakt och perfekt en dag gammal i skivor att smörsteka."
3 ägg
3 dl socker
75 g smält smör
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl mjölk
Smörj en bakform och använd lite ströbröd runt kanterna. Vispa ägg och socker pösigt, vänd ned mjöl, bakpulver och vanilj. Tillsätt smör och mjölk och vispa i ihop hastigt. Häll över smeten i bakformen och grädda av i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter.
Ta ut och låt svalna upp och ned på en tallrik med formen över sig.
Till fyra personer:
4 skivor sockerkaka
4 msk smör
1 krm salt
Smörstek sockerkakan gyllenbrun och frasig i en stekpanna med smöret. Lägg upp på en tallrik och salta lite. Dekorera med massor av färska jordgubbar och en stor klick yoghurtgrädde som du gör genom att blanda 1 dl vispad grädde med 1 dl turkisk yoghurt.
Recept & foto: Sara Nyström
Fler recept av Saras Smaker hittar du på Dalaliv.se/sarassmaker
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)