fredag 11 november 2011

Beautiful Garbage


Toppen tycker Dalaliv att de här två Moratjejernas initiativ är. Det här är tidens melodi. Härligt att se att det kan skapas så mycket nytt av ratade saker och kläder. Visst ser du vad klänningen är sydd av?

Läs mer:

Hemsidan www.beautifulgarbage.nu

Reportage i DT

Viltskav med kantareller och rårörda lingon


"Snabbmat i höstmörkret, klart på den tid det tar att koka potatisen."

(4 portioner)

500 gr viltskav
1 gul lök - finhackad
2 dl förvällda och grovhackade kantareller
3 msk kalvfond, koncentrerad
3 dl lätt crème fraîche
1 dl grädde
1 dl vatten
salt, peppar och citronsaft
2 cl konjak
smör att bryna i

Bryn skaven i smöret och tillsätt den finhackade löken och kantarellerna. Låt fräsa i någon minut innan crème fraîchen, kalvfonden, grädden och vattnet får gå med. Låt puttra på svag värme i 15 minuter och smaka av med salt och peppar. Spetsa skaven med
lite konjak och några stänk citron någon minut innan den ska serveras.

3 dl frysta lingon
0,75 dl socker

Låt lingonen tina i en skål tillsammans med sockret tills de är helt tinade och sockret är smält. Rör om då och då.

Viltskaven serveras med kokt potatis, rårörda lingon och gärna en morotssallad.


Fler recept från Saras Smaker