fredag 11 november 2011

Viltskav med kantareller och rårörda lingon


"Snabbmat i höstmörkret, klart på den tid det tar att koka potatisen."

(4 portioner)

500 gr viltskav
1 gul lök - finhackad
2 dl förvällda och grovhackade kantareller
3 msk kalvfond, koncentrerad
3 dl lätt crème fraîche
1 dl grädde
1 dl vatten
salt, peppar och citronsaft
2 cl konjak
smör att bryna i

Bryn skaven i smöret och tillsätt den finhackade löken och kantarellerna. Låt fräsa i någon minut innan crème fraîchen, kalvfonden, grädden och vattnet får gå med. Låt puttra på svag värme i 15 minuter och smaka av med salt och peppar. Spetsa skaven med
lite konjak och några stänk citron någon minut innan den ska serveras.

3 dl frysta lingon
0,75 dl socker

Låt lingonen tina i en skål tillsammans med sockret tills de är helt tinade och sockret är smält. Rör om då och då.

Viltskaven serveras med kokt potatis, rårörda lingon och gärna en morotssallad.


Fler recept från Saras Smaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar