Vit chokladpannacotta
(6 små espressokoppar)
2,5 dl grädde
100 gr vit choklad
1 gelatinblad
Börja med att lägga gelatinbladet i blöt. Värm upp grädden i en kastrull, innan den börjar koka tag av den från plattan och ha i chokladen så den smälter. Rör under tidens gång. När grädden är slät får även gelatinet smälta i grädden. Låt svalna något innan pannacottan hälls upp i kopparna. Plasta sedan in och ställ in i kylen minst 2 timmar innan servering. Går utmärkt att förbereda dagen innan.
Rabarberkompott
3 fina rabarberstänger
1 dl socker
1 msk citronsaft
Hälften av rabarbern finskäres till tunna skivor och den andra grovhackas och blandas med sockret i en kastrull, sätt kastrullen på spisen och låt koka upp under låg värme så sockret smälter sakta.
Ha i citronsaften och låt sjuda till rabarbern är helt mjuk, cirka 5-6 minuter. Mixa sönder till en tjock kräm, blanda i de finskurna bitarna medan den fortfarande är lite varm, på det sättet blir de inte helt råa utan får en fin brytning till krämen med lite tuggmotstånd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar