måndag 21 november 2011

Ny bok! Med hjärtat i Borlänge


Agneta Barles bok Med hjärtat i Borlänge släpps nu på fredag. Här berättar hon om boken:

"Detta är en ”här och nu – bok” om Borlänge med omgivningar. Jag vill lyfta fram det som händer idag, människors drivkraft, det globala perspektivet och det som gör Borlänge till en plats som man vill stanna länge i, upptäcka och resa runt i.
När musikern Randy K reste till Borlänge för att göra en dokumentärfilm om svenskarna blev han först besviken. Han berättade hur han sett en tunn hinna av is och snö kring människorna han mötte. Men att det gällde att skrapa bort den. ”Sedan, när den är borta så finns det en vacker, varm eld som brinner klart.”

Själv tycker jag att folk är lätta att prata med här, beslutsvägarna är korta och här finns en positiv inställning till nya idéer och initiativ. Borlänge är också en kommun med en tydlig själ. Den har haft några tuffa år som man lagt bakom sig. Den är ung, nyfiken och pigg på utmaningar. Samtidigt är den förankrad i historien och marken kring Tunaslätten och Dalälven.

Tillsammans med fotograf Per Eriksson har jag gjort en resa hit och dit i kommunen, besökt företag och konsthantverkare, suttit på caféer och gått på museer, pratat med eldsjälar och vanliga Borlängebor, följt spåren bakåt och framåt i tiden. Vi har lyft blicken och inte sällan hamnat långt ut i världen. Vi har till och med gått under jord. Vi har hittat mer än vi hade kunnat ana."

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar