torsdag 6 december 2012

Tre smarriga



DSC_0989

DSC_1000

Tjejerna på XBase (www.xbase.se) i Leksand bjöd in Dalaliv till sitt julgodisbak. Här bjuder de på sina smarriga recept. Dalaliv provsmakade och kan intyga att det var mycket goda praliner!

Kaffe- och kokospralin

200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
25 g smör
3-4 tsk frystorkat snabbkaffe
2 dl kokos
choklad att doppa i

Gör så här:
Mät upp grädden i en tjockbottnad kastrull. Koka upp. Bryt ner chokladen i grädden. Låt smälta under omrörning. När smeten är slät, rör i smöret, kaffe och kokos. Låt svalna tills smeten har stelnat. Rulla kulor och doppa i smält choklad av valfri sort. Dekorera med kokos.


DSC_1006


DSC_1039


Mozartkula

Nougat
Mandelmassa
Choklad
Mandelspån till dekoration

Gör så här:
Skär nougaten i små tärningar. Linda in den i ett täcke av mandelmassa så att "bollen" blir en lagom pralinstorlek. Smält chokladen över vattenbad - akta dig för att låta ångan komma i chokladsmeten. Doppa sedan bollarna i chokladen och låt stelna. Toppa med ett mandelspån.


DSC_1081


DSC_1099


Minttryffel med polkasnö

200 g mörk choklad
2 dl grädde
ca 10 droppar pepparmintsessense
Krossade polkagrisar

Gör så här:
Låt grädden koka upp, ta av från spisen och låt chokladen smälta under lätt omrörning. Tillsätt pepparminten. Låt stelna något och spritsa sedan ut tryffeln i knäck- eller ischokladformar och avsluta med lite polkakross på toppen.

DSC_1113

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar