onsdag 16 januari 2013

Saras Smaker: Kyckling med grekiska influenser

"En smakrik och fräsch kycklingrätt som mättar både stora och små magar."

(4 portioner)

2 stora kycklingfiléer alt. 4 mindre
1 msk olivolja till stekning
salt och peppar

Salta och peppra kyckling. Bryn i het panna med olivolja (någon minut per sida).
Baka sedan klart i ugnen på 125 grader i cirka 30-40 minuter.
Kolla alltid temperaturen på kycklingen, ska ligga på 72 grader. 
Under tiden förberedes tomatsåsen.

1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 grovhackade vitlöksklyftor
5 soltorkade tomater i olja
1 msk balsamvinäger
2 msk smör
salt och svartpeppar

Koka samman allt (utom salt och peppar) i en kastrull. Låt småputtra så länge kycklingen är i ugnen.
När det är matdags mixas tomatsåsen slät med hjälp av stavmixer. Smaka av med lite salt och peppar,
inte för mycket salt - till uppläggningen ska fetaost tillsättas och den är salt i sig.
100 gram fetaost
1 dl hackade oliver

Skär upp kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg på stort fat. Fördela tomatsåsen jämnt över skivorna och smula över fetaost och hackade oliver. 

Serveras med en fräsch grönsallad, en klick grekisk yoghurt och quinoa eller en god pasta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar