fredag 1 mars 2013

Saras Smaker: Mjuk moccakaka


"Perfekt kaka att ha i frysen! Plocka fram lika många bitar som det finns gäster. Och kanske en liten bit extra..."

(cirka 25 st.)

5 ägg
4 dl socker
2 dl vatten
200 gr smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk kakao
1 krm salt

Ta en ugnsform (cirka 20 x 30 cm) och klä den med bakplåtspapper. Vispa upp äggen och sockret pösigt, koka upp vattnet och tillsätt smöret i mindre bitar och rör tills det har smält. Blanda i mjöl, bakpulver, kakao och salt i de uppvispade äggen, rör om väl. Vänd ner vätskan i kaksmeten och blanda om och häll över smeten i ugnsformen. Grädda kakan i 175 grader i cirka 25 minuter, den ska vara på gränsen att den gräddats igenom. Ta ett stickprov och känn efter att den fortfarande är lite kladdig i mitten. Ta ut kakan och låt den stå och svalna något medan glasyren förbereds.

4 1/2 dl florsocker
3 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
60 gr smält smör
4 msk starkt kallt kaffe "typ espresso"
kokosflingor till garnering

Smält smöret och blanda ihop med florsocker, kakao och vaniljpulver. Tillsätt kaffet och bred ut glasyren på den ljumna kakan och pudra på rikligt med kokosflingor. Låt moccakakan stå kallt och svalna av helt innan du skär upp den.

Fler recept av Saras Smaker hittar du här:

http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html

Recept och foto: Sara Nyström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar