fredag 26 april 2013

Saras Smaker: Omelett med sparris och Halloumi


 "Den här rätten passar perfekt tillsammans med smakrik korv."

4 portioner

5 ägg
2 dl mjölk
2 gula lökar
8 skivor hårdost, typ herrgård
salt och svartpeppar
2 msk olivolja

200 gr Halloumi (ost)
200 gr kokt sparris
10 körsbärstomater
ruccola

1,5 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
salt och cayennepeppar

Skiva upp Halloumin i centimetertjocka skivor och stek upp dem i en torr stekpanna,  cirka 1 minut på varje sida så att de får en vacker gyllenbrun yta. Skiva under tiden upp den gula löken. När osten är klar, rengör pannan och stek upp löken med olivoljan. Vispa upp äggen med en gaffel och tillsätt mjölk. Salta och peppra. När sedan löken har börjat mjukna, sänk ner värmen på det lägsta och häll  över omelettsmeten. Rör om från början så äggen börjar stelna.

Låt sedan omeletten stå på svag värme och gå klart i pannan tills den har stelnat helt, tar cirka 15 minuter. Lägg över ostskivorna och låt dem smälta ner över omeletten. Lägg sedan på sparris, Halloumi, körsbärstomater och ruccolasallad. Servera direkt ur pannan!

Pressa ned vitlöken i yoghurten, blanda och smaka av med salt och ett stänk cayennepeppar.

Fler recept av Saras Smaker hittar du här!

Recept och foto: Sara Nyström


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar