fredag 31 maj 2013

Saras Smaker: Spenat- och Chèvrelasagne


 "Låt dig väl smaka med en enkel och smakrik grön lasagne. Servera den gärna tillsammans med en tomatsallad med mycket gräslök i."

12 lasagneplattor

4 dl hackad spenat (gärna frusen spenat)
250 gr finhackade champinjoner
1 finhackad gul lök
3 vitlöksklyftor, pressade
5 dl lätt crème fraîche
2 dl vitt vin
3 dl mjölk
2 msk flytande grönsaksfond alt. 1 buljongtärning
2 msk smör
2 msk olivolja
150 gr Chèvre
125 gr riven parmesan alt. annan smakrik hård ost
salt och vitpeppar

Fräs champinjonerna i smöret och oljan, tillsätt sedan löken, spenaten och vitlöken och låt sautera/fräsa i stekpannan någon minut. Häll över vin, crème fraîche och mjölk och sänk värmen
på plattan. Smaka av med  grönsaksfonden, salt och vitpeppar. Låt koka ihop i 3 minuter.
Lägg spenat i botten på en ugnsform och smula sedan över 50 gr Chèvre och lägg sedan på
med lasagne plattorna. Upprepa sedan i två lager till,  över det sista lagret med spenat strör du över parmesanen. Sätt in formen i ugn på 175 grader i cirka 40 minuter (tiden beror på vilka lasagneplattor du valt, enklast är att följa anvisningar på favoritpaketet).




Recept och foto: Sara Nyström 





Fler recept av Saras Smaker hittar du på Dalaliv - www.dalaliv.se/sarassmaker.html

1 kommentar:

  1. Supergott, och lite lyxiga smaker också.

    SvaraRadera