fredag 16 augusti 2013

Saras Smaker: Grillad aubergine med kokta rödbetor, parmaskinka och chevre


 "Bra förrätt till grillpartyt, lätt att förbereda och mycket uppskattat..."

4 portioner

6 förkokta färska rödbetor
4 aubergine i centimetertjocka skivor
3 msk olivolja
120 gr chevre
8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
1/2 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 msk citronsaft
salt och svartpeppar
blandad sallad till uppläggningen

Börja med och salta aubergineskivorna med lite salt och låt dem ligga och dra ur sig vätska i cirka 30 minuter. Under tiden förbereds rödbetorna genom att skära dem i fyra delar och förvara dem ifrån de andra råvarorna till en början då de färgar av sig rejält. Skiva upp chevren i tunna skivor och skölj salladen. Ta den färska basilikan och mixa den slät tillsammans med crème fraichen och vitlöken, smaka av med salt, citron och några drag med pepparkvarnen.

När det är dags och grilla aubergineskivorna ska du först torka dem lätt med lite papper och sedan pensla på olivoljan. Skivorna ska sedan grillas på vardera sida i cirka 2 minuter, vänd flera gånger så att de inte bränns. När de är klara är det bara att lägga upp och avnjuta dem direkt. Börja med aubergine i botten på tallriken, sedan lite sallad, toppa med rödbetor, chevre, parmaskinka och toppa med lite basilikacrème. Addera gärna lite havssalt och dra några drag med pepparkvarnen över rätten.

Recept och foto: Sara Nyström

Fler recept av Saras Smaker hittar du här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar