fredag 17 januari 2014

Mitt nya drömhusÄntligen har jag fått besöka det hus som jag så länge beundrat och varit nyfiken på. Igår kväll var det bokklubbsdags och turligt nog är husets ägarinna med i klubben. Att huset ligger vid Siljan gör inte saken sämre... Jag skulle kunna flytta in i morgon - se själv vad fint det är, här bjuder jag på lite bilder!

Månne har ägarinnan inspirerats av sin husgud E Kirchsteiger?


I hallen välkomnar en gammal kakelugn och ett stort fönsterparti mot Siljan.


En hall i min smak. Rymlig och gott om förvaring i skåp. Överljus (fönster över dörrarna) är alltid vackert!Dukat bord vid den öppna spisen. Tuppen står redo att övervaka det ystra bokklubbsgänget.Det bjuds ofta på vegetariskt när vi träffas. Värdinnans linssoppa med bröd och olika tapenade
smakade gudomligt!Men åååå, chokladkaka med grädde, glass och marinerad mango. Så gott så att jag höll på att spricka.En idé - skåp kan funka fint även utan dörrar.Rum för samtal. Ingen tv här.Vid den värmande brasan i väntan på kvällens huvudtema: boksnacket.

Kolla in silverbrickan med ringen av torkade rosor. Enkelt att göra och mycket vackert!


Bibliotek och tv-rum. Platsbyggda hyllor proppfulla av böcker. Hyllorna är målade i samma ljusgråa nyans som väggarna. Copy paste at my home - tack!


I väntan på att alla ska slå sig ned för att börja rundan med boktips. Den blå kassen innehåller vårt lilla boklager som vi släpar från hem till hem.


Ahhh, boken "Dalkullor" fick jag ju lov att fota.


Jag visade mitt loppisfynd som jag nu läser i varje kväll, "Inre rikedom" av Sarah Ban Breathnach (rekommenderas varmt!).
 

Hejdå och tack till ägarinnan och hennes katt Frans för en mycket mysig kväll! Ta väl hand om mitt drömhus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar