fredag 14 mars 2014

Trädgårdsmästare Blomqvist: Annars är det ännu så länge ganska lugntVåren är oftast sen på Hildasholm. Gården har västerläge och det brukar ta lång tid för solen att locka den ur vintersömnen. Men efter de senaste veckornas milda väder anar jag att det ska gå att hitta åtminstone några tecken på nyvaket liv. Så efter att först ha ägnat några timmar åt sådd inomhus tar jag kameran och går på upptäcktsfärd i trädgården.


Att grävlingarna vaknat visste jag redan. De började lämna sina tydliga och djupa spår i gräsmattan redan för flera veckor sedan. Eftersom marken är otjälad behöver djuren inte kämpa särskilt hårt för att böka upp den med sina trynen.

Även vid bikupan är det liv och rörelse. Samhället tycks glädjande nog ha övervintrat bra och bina flyger in och ut genom flustret i solskenet.


Lökväxternas skott spirar lite här och där i rabatterna men ännu så länge är det bara någon enstaka krokus som blommar.

Julrosen har också börjat sträcka på sig vid husgaveln och slår snart ut.
Efter att ha letat lite bland de torra löven och fjolårsgräset i en av ravinerna hittar jag även några knoppiga blåsippor. Annars är det ännu så länge ganska lugnt. Men det kanske är lika bra det, eftersom vi ännu bara är i mitten av mars och det dessutom verkar vara mer snö på gång den närmaste veckan…  

Text & foton: Ingemar Blomqvist

Fler inlägg av Trädgårdsmästare Blomqvist hittar du här:
http://www.dalaliv.se/tradgardsmastareblomqvist.html

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar