lördag 12 april 2014

Saras Smaker: Två smarriga smårätter


Honungsmarinerade päron med ädelost och valnötter 


4 portioner

1 fast päron
60 gr grön ädelost
16 valnötskärnor
2 msk flytande honung
2 msk vit balsamvinäger
1 msk olivolja
3 varv med pepparkvarnen
2 nypor med havssalt
4 nävar med blandad sallad, bl a ruccola, mangold, spenat, rödbetsblad

Blanda ordning en dressing på honung, vinäger, olivolja, salt och svartpeppar. Tvätta och klyfta ner päronet i marinaden och låt stå i 30 minuter. Under tiden grovdelar du valnötterna och rostar av dem i en torr het panna. Låt svalna innan upplägg.

Lägg salladsblad i botten, sedan några päronklyftor, smula över ädelosten och toppa med valnötterna och avsluta med att ringla över lite honungsdressing.




Matjessill med ägg, rödlök, smörcrumble och färskost

4 portioner

1 hel matjessillfilé
2 dl rivet ljust bröd
2 msk smält smör
2 nypor havssalt
2 kokta ägg
4 nävar Mizuna (salladssort)
rödlök
4 små klickar färskost

Sätt ugnen på 150 grader, blanda det rivna brödet med smör och havssalt i en ugnssäker form och rosta av i ugnen cirka 20-25 minuter. De ska bli gyllenbruna och krispiga helt igenom. Skär upp matjessillen i tunna skivor, 1/2 cm och 5 stycken per portion.

Skala äggen och klyfta dem i 8 klyftor per ägg. Skär upp tunna skivor av rödlöken, räkna 4-5 ringar per person. Börja med salladen i botten på en tallrik, sedan äggen/matjessillen/rödlöksringarna/smörcrumble och toppa det hela med en liten klick färskost.

Recept & foto: Sara Nyström

Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html







.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar