torsdag 20 juni 2013

Saras Smaker: Mozzarella- och sweet chili-fyllda potatisar


"Enkla och fräscha potatisar till både kött och fisk. Kan kombineras med olika smaker, till exempel kantareller och Västerbottenost. Eller oliver och basilika. Bara fantasin sätter stopp."

4 portioner

8 medelstora fasta potatisar
175 gr mozzarella, tärnad
2 vårlökar, tunt skivade
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 dl crème fraiche
0,75 dl sweet chilisås
0,5 dl olivolja
salt och svartpeppar

Lägg in potatisen hel i ugnen på 150 grader i cirka 50 minuter. Prova med sticka så att den
inte har någon kärna kvar. Ta ut och låt dem svalna något. Sätt sedan ugnen på 200 grader.
Blanda mozzarellan, vårlöken, vitlöken, crème fraichen och sweet chilisåsen i en bunke. Skär av toppen på potatisarna och gröp ur innehållet, var lite försiktig vid kanterna då skalet ska användas som en skål. Blanda sedan den urgröpta potatisen med chiliröran, smaka av med salt och peppar. Fyll sedan över potatisröran i skalet igen, fyll dem rikligt. Vid serveringen ringlas olivolja över och sedan får potatisarna gå in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. De ska få en lätt gyllenbrun färg. Toppa gärna med lite fint skivad vårlök och flingsalt.

Fler recept av Saras Smaker hittar du här: www.dalaliv.se

Recept och foto: Sara Nyström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar