söndag 27 oktober 2013

Besökte Eko-Bazaar


Med mor och dotter i släptåg, besökte jag igår Eko-Bazaaren på Dalarnas museum i Falun. 


Ute var grått och ruskigt - inne på museet välkomnades vi av ett tjugotal marknadsstånd på temat återbruk. I like!


Lantlollornas kjolar var så coola! 


Konstnärinnan Margareta Marjetas garderob med lånekläder ligger helt rätt i tiden. På galgarna hängde lappar med berättelser om i vilka sammanhang tidigare låntagare använt plaggen. Jag förälskade mig i en röd sjal från Turkiet, den lånar jag gärna till en fest.


En rad med mönstrade mobilfodral av ReMade by Sara Forsberg.


Med hjärta för miljö och mode - så lyder Vintagefabrikens devis.


Bytesmarknad för kläder - kom hem med ett par jeans och en kofta. 


Carina Norbäck på Alida Design skapar smycken som halsband och örhängen av gamla bestick. Kunde tänka mig både det ena och andra...


Minna Lindgren, Creamor Minna Johanna, tillverkar också smycken av återbruk. Imponerade på mig gjorde halsbandet ovan av allsköns pärlor och en sliten tesil. 


Mobil av papper - ett av flera färggranna föremål av en försäljare jag tyvärr missade att skriva upp namnet på. Någon läsare som vet? 


"Dalaliv-företagaren" Linda Gimle från Djura Bok & Pappersverkstad visade ett smakprov på sitt stora sortiment. Jag köpte en liten ask med små ark av japanskt papper som vi senare under dagen pysslade med hemma vid köksbordet.


Tänk att några rullar kan vara så vackert att titta på!


Onsdagar i november och december arrangeras skaparkvällar på Djura Bok & Pappersverkstad. Lär dig vika julstjärnor med mera. Kolla in www.djurabok.se för mer info!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar