tisdag 7 januari 2014

Saras Smaker: Asiatiska burgare med coleslaw och naanbröd


Asiatiska burgare med coleslaw och naanbröd 

(4 burgare á 90 gr)

360 gr grovmalen nötfärs
1 vitlöksklyfta, riven
1 malen ingefära
1 krm salt
några varv med svartpepparkvarnen
2 msk neutral olja

Blanda ihop alla ingredienser och låt vila i kylen någon timme innan färsen delas upp i 4 lika stora bitar. Runda och platta till dem och låt dem bli rumstempererade innan de steks på båda sidorna i en stekpanna, cirka 2 minuter på vardera sida.

Pensla sedan på ett tunt lager med chilihonung (recept, se nedan) och låt dem vila i ugnen i cirka 100 grader i några minuter.


Chilihonung

3 msk honung
1 msk vitt vin
1 tsk chilipulver
1/2 riven vitlök

Värm upp honungen och vinet tillsammans med vitlöken och chilin. Låt blandningen endast koka upp och ställ den sedan åt sidan för att svalna. Perfekt att använda till glaze av grillat. Klarar sig i tät burk i cirka 2 veckor i kyl.


Coleslaw

200 gr rödkål
1/2 normalstor rödlök
5 msk thai sweet chili sauce
1 dl turkisk yoghurt
1 krm salt

Finstrimla rödkålen och rödlöken. Blanda i sweet chili och yoghurt och smaka av med salt. Låt röran stå och mogna i kylskåpet under minst 1 timme. Om du vill ha mer hetta kan du blanda i lite hackad färsk chili.

2 stycken färdiga naanbröd
salladsblad
färsk koriander - hackad

Värm upp naanbröden i ugnen. Dela dem sedan i fyra delare, en underdel och en topp till burgarna. Börja med ett naanbröd i botten, sedan sallad, burgaren och en redig klick med coleslaw och hackad koriander. Toppa det hela med en bit naanbröd.

Recept och foton: Sara Nyström

Fler recept av Saras Smaker hittar du här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar