onsdag 8 januari 2014

Saras Smaker: Het kycklingsallad med rödkål, böngroddar och mango


Het kycklingsallad med rödkål, böngroddar och mango


2 kycklingfiléer
2 pressade vitlöksklyftor
4 msk teriyaki-sås
2 msk neutral olja

Strimla kycklingfiléerna och blanda med vitlök, teriyaki-sås och olja. Låt kycklingen marineras under 1 timme. Stek sedan i het panna tills kycklingen fått färdigt. Ta av från panna och låt svalna något innan servering.

200 gr finstrimlad rödkål
3 msk teriyaki sås
1 msk risvinäger alt. vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 lime, saft + skal
1/2 hackad röd chili
1/2 msk socker
1 msk färskriven ingefära
1 msk färsk koriander, hackad

Blanda allt i en bunke och låt vitkålen marineras i kryddorna under minst 1 timme.

1 liten burk böngroddar
1 mogen mango
1 dl salta jordnötter
hackad färsk koriander

Fördela kålen i botten på en tallrik och blanda över böngroddarna/kycklingen/mangon och toppa det hela med jordnötterna och koriander.

Recept och foton: Sara Nyström

Fler recept av Saras Smaker hittar du här!


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar