lördag 29 november 2014

Dala-Floda Värdshus


I går bjöds jag på lunchinspiration på Dala-Floda Värdshus. Det var mitt första besök på värdshuset och jag kan avslöja att kärlek uppstod vid första ögonkastet! Den gamla byggnadens alla vinklar och vrår, värdshusets historia, konsten på väggarna, den underbara trädgården, maten och mottagandet. Innan lunchen, som till 100 % bestod av ekologiska råvaror, presenterade Simone Reiche Nordström från Back to Basics Utbildningar i södra Dalarna sin verksamhet (www.backtobasicsutbildningar.se). Simone pratade om hållbart hjärnbruk, om hur man genom att ta hand om sin hjärna och bli medveten om dess fantastiska egenskaper kan förbättra sitt välmående. Dagen gav såväl knopp som kropp näring och min själ blev också mycket nöjd. Jag lovar att det blir fler besök i Dala-Floda framöver och börjar förstå varför bygden kallas "Dalarnas lustgård"!

www.dalafloda-vardshus.se/Djupfryst havtorn.


Palissad av björkar som dekoration och skydd mot vinden.


Egen örtagård vid husknuten.


Timjan plockas året om.
Servetter med påsöm - självklar dekoration på matbordet. 

De gäster som åt kött fick spett med lammfärs från Wålstedts. Jag valde en vegetarisk rätt - rotfruktsbiffar, quinoa med russin, koriander och torkade tomater samt ugnsstekta rotfrukter och tsatsiki.

Uppfriskande chokladsorbet serverades till kaffet. 


Mätta och nöjda lämnar gästerna matsalen. 

 Rum för måltider och möten.Verandan till gårdshuset där det finns ett mötesrum och tre gästrum, bland annat det rum som brudpar brukar övernatta i. Timmerhuset har tidigare stått i Tällberg och flyttades hit för inte så länge sedan.Interiör från gårdshusets övervåning.


Dala-Floda Värdshus ägs och drivs av detta härliga par - Evalotta och Per Ersson.
Som ni ser på förklädesmunderingen så är det Per som tillagar maten.

Värdshuset ligger vid Flosjöns södra strand.


Till denna adress, Badvägen 6, återvänder jag gärna!

 

Längs den slingrande byvägen ligger många vackra gårdar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar