måndag 24 november 2014

Saras Smaker: Matig sallad med kallrökt lax och saffranskeso


4 portioner

300 g kallrökt lax i tunna skivor
4 portioner fullkornscouscous
200 g färsk broccoli
200 g färsk blomkål
1 stor morot
1 kruka romansallad
4 kokta ägg
200 g förkokta gröna bönor
1 liten röd lök
3 msk hackad persilja
3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
salt & svartpeppar

500 ml naturell keso
0,5 g saffran
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk citronsaft
salt

Börja med att göra saffranskeson så att den får stå och dra minst 1 timme i kylen. Blanda keso och saffran. Riv ned vitlöken, blanda och smaksätt med citron och lite salt. Sedan gör du salladen. Ta de förkokta gröna bönorna och lägg dem i en bunke. Hacka rödlöken fint och blanda ned i bönorna, tillsätt även den hackade persiljan, olivoljan, balsamvinägern och smaka av med salt och svartpeppar.

Koka upp couscous enligt anvisningarna på paketet och låt svalna. Skär ned broccoli och blomkål till riktigt små buketter. Skala av det yttersta skalet på moroten och kasta det, fortsätt sedan att skala resten av moroten så att du får långa strimlor. Blanda broccoli, blomkål och morot tillsammans med den avsvalnade couscousen. Vänd ned bönorna som du just marinerat.

Vid servering läggs de tunna skivorna av kallrökt lax i botten på tallriken. Sedan lägger du på romansalladen och ordentligt med couscoussalladen. Kvarta över det kokta äggen och lägg på en rejäl klick saffranskeso.


Recept & foto: Sara Nyström

Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar