fredag 21 januari 2011

Fynda träskorPå Svensk Hemslöjds blogg kan man hitta det mesta om svenskt hantverk - och en hel del kommer från Dalarna. Nu rear man ut Åsa Westlunds kurbitsdekorerade träskor.

www.blog.svenskhemslojd.com

torsdag 20 januari 2011

Folklore Catwalk på Formex


Just nu pågår mässan Formex i Stockholm. Under namnet Folklore Catwalk har några designföretag med en sak gemensam; nämligen kärleken till svenska textil- och hantverkstraditioner som de på fem olika sätt omvandlat till urban design. Företagens gemensamma utställning visar nyheterna för 2011. Dalaföretaget EmyLittle har skapat denna underbara sjal med dalkullor på. I butik i mars/april.

www.emylittle.se

www.formex.se

tisdag 18 januari 2011

Folklore FashionVilken fröjd det är att se de färgstarka dräktbilderna från Dalarna på Laila Duráns modeblogg. Dalarna och Norge i en härlig folkloremix - heja Laila!

www.folklorefashion.durantextiles.com

Aleksandra till LiljevalchsDalaliv gratulerar Leksandskonstnärinnan Aleksandra Jarosz Laszlo vars verk är uttagna till Liljevalchs vårsalong 2011. Utställningen öppnar fredagen den 28 januari.

www.aleksandrajaroszlaszlo.com

www.liljevalchs.se

Pierina


Pierina står för unik textildesign och egen produktion, allt i rena naturmaterial. Den röda tråden är hantverk, kvalitet, engagemang och personlighet. Produkterna genomsyras av det enkla och jordnära, där inspirationen hämtas från fjäll och tradition.

www.pierina.se

måndag 17 januari 2011

Kultur före kullturKvällen före TjejVasan 2011 hålls en konsert i Mora Kyrka: Kultur före Kulltur. Årets artister är Peter Jöback med pianisten Rickard Nilsson och Kalle Moraeus med komp samt ”Team Moraeus” från Körslaget.

Kullturen, det är förstås TjejVasan det! Världens största skidtävling bara för tjejer. Till årets lopp lördagen den 26 februari är 8.800 tjejer anmälda för att skida de tre milen från Oxberg till Mora.

Peter Jöback har under hösten varit på turné i Sverige, Finland och Norge, 38 konserter av intimare karaktär. Inför turnén sade han:
– Jag ser verkligen fram emot att få åka ut på turné i en mindre konstellation och spela tillsammans med några av mina favoritmusiker. Detta kommer att ge en intimare konsert där jag får chansen att komma närmare min publik.

Konserten äger rum fredag 25/2 19.30 i Mora Kyrka.

Besök www.siljan.se för biljettbokning.