torsdag 29 mars 2012

Hatten av för Kurb Caps


Kolla in cykelkepsarna från Kurb Caps på vars hemsida vi läser att företaget "startades 2009 genom att barristan Dan Stenqvist ville ha mer unika cykelkepsar än de som redan fanns på marknaden när han cyklade till och från kaffebarer i Malmö. Vad göra? Naturligtvis be sin kära mor, Britt Stenqvist, damma av sin symaskin hemma i Säter och lära sig att sy cykelkepsar i källaren. Britt var med på noterna direkt och med sin relativt ringa erfarenhet av cykelkepsproduktion lyckades hon med hjälp av envishet och känsla tillverka kepsar som har en själ i sig på kort tid. Kurb Caps är kanske en av världens minsta tillverkare av cykelkepsar, men det ser vi enbart som en styrka. Varje keps sys för hand av Britt och har ett unikt uttryck i och med Britts hantverk. Styrkan i att vara en liten producent är att vi kan jobba med extremt små kollektioner vilket innebär kepsar som skiljer sig från mängden och som vågar sticka ut såväl färg- som designmässigt. Grundkollektionen består av kepsar sydda i kurbitstyg. Övriga kollektioner är sydda i tyger som känns rätt för säsongen eller som cyklister tipsar oss om."

Läs mer på www.kurbcaps.com

Sjunger dalavisor och kular


Eva Rune, som är född och uppvuxen i Falun, är en frilansande sångerska med massor av dalamusik på repertoaren.
- Visor från Enviken ingår ofta i mina projekt, men också mycket kulning och visor från Dalarna i stort, berättar Eva. 1996 var jag stipendiat hos Tällberg Foundation, något som delas ut till unga, skickliga folkmusiker i Dalarnas Spelmansförbund.
- I höst kommer min första bok att ges ut, en sångbok med passionerade kärleksfulla sånger för bröllop.

Läs mer om Eva och följ hennes blogg på www.evarune.se

onsdag 28 mars 2012

Julklappstips! Beställ vår målarbok med kurbitsar!

Beställ målarboken med kurbitsar direkt från Dalaliv!

Målarboken innehåller 20 kurbitsmotiv och är perfekt som julklapp eller present.
Varför inte färglägga själv och rama in resultatet? Passar alla åldrar!

Pris: 140:- inklusive moms och frakt inom Sverige

Vid beställning av fler än fem målarböcker eller till annat land - vänligen kontakta oss på info@dalaliv.se.

Du beställer genom att sätta in pengar på bankgiro 5977-0727. Glöm inte att uppge namn, fullständig postadress och antal.

Välkommen med din beställning!

I stället för en blomma...


Borlänges stolthet, konstnären och dalmålaren Slotts Barbro, har tagit fram ett läckert skal till iPhone 4/4S. Skalet kostar endast ett par hundralappar och kan beställas på hemsidan www.slottsbarbro.se

måndag 26 mars 2012

Lulu dalainspirerad


Som barn bodde den välkända "tv-inredaren" Lulu Carter i Mora. I Anders Zorns gamla gästhus! I en tidning för mässan Äntligen Hemma berättar hon om varifrån hon fått sin inspiration. I Dalarna så klart.