fredag 3 oktober 2014

Premiär för Dalaliv som magasin


I dag presenterade Lina Rörvall och jag vår eleganta produkt, ett livsstilsmagasin för kvinnor som kommer ut med sitt första nummer under första veckan i november (ett julnummer). Här ses vi med vår allra första annonsör, Linn Sund från Leksands Hemslöjd. Nu kör vi!
.

onsdag 1 oktober 2014

Saras Smaker: Stekt rödspätta med härliga tillbehör


4 portioner

8 rödspättafiléer - modell mindre
1,5 dl vetemjöl - på ett fat
2 dl ströbröd - på ett fat
2 ägg - uppvispade i en djup tallrik
salt och vitpeppar
smör att steka i

Dubbelpanera filéerna: Salta och peppra filéerna, vänd dem sedan i mjölet och därefter i äggen och direkt efter det i ströbrödet. Stek upp spättafiléerna i rikligt med smör på medelhög värme, cirka 2 minuter på vardera sida.

Tillbehör:

8 kokta små rödbetor
16 kaprisbär
4 kokta ägg
75 gr smör

Dela rödbetorna och kaprisbären på hälften. Kvarta upp äggen. Lägg smöret i en liten kastrull och ställ den på plattan. Smält smöret på hög värme, men var nog med och vakta smöret! När det har smält får det fortfarande stå på plattan tills att smöret börjar koka = när det börjar skumma och dofta nötigt.

Ta av från plattan och låt smöret svalna tills att den har skiktat sig. I botten på kastrullen kommer det att se ut som ströbröd så låt smöret svalna så pass att det har sjunkit till botten. Häll sedan försiktigt upp smöret så att bottensatsen blir kvar i kastrullen.

Lägg upp den stekta rödspättafiléen på en tallrik och varva sedan med rödbetor/kaprisbär och ägg ovanpå. Avsluta det hela med lite brynt smör på toppen. Gott som det är med en härlig grönsallad till!

Recept och foto: Sara Nyström

Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html
.

måndag 29 september 2014

Helgen var skön


 Är åter hemma efter en skön helg på östkusten. Nu är jag laddad
med ny energi och ser fram emot en ny Dalaliv-vecka. Vi ses!.

Dalaliv på Instagram


Har äntligen skaffat en ny mobil. Kameran är så bra så jag har börjat använda mitt Instagramkonto igen. Hoppas vi ses där! http://instagram.com/dalaliv_


.