fredag 30 maj 2014

GladaHärlig bild som visar förra helgens glada konfirmander i ett himlaskutt!

Foto: Susanne Lysén (Tack!).

Hälsa på Dalaliv


I dag kör jag kreativ kombo! Jobbar med skrivuppdrag och har öppet i min second hand-butik! Välkommen till Norsgatan 27 inne på gården!

.

onsdag 28 maj 2014

Mycket att uppleva i helgen


Dalarna väntar på dig i helgen! Så bege dig ut bland konstevenemang, marknader och loppisar - och spana in företagen på www.dalaliv.se innan du planerar din utflykt. Jag önskar dig ett riktigt härligt och innehållsrikt veckoslut!

(Bilden är tagen hemma hos en vän i dag - lovar att visa fler bilder från det besöket framöver.)

Dalaliv - det sköna livet i Dalarna - www.dalaliv.se
.

Dalaliv presenterar: BK:s Gammalt & Nytt


Gammalt, nytt och nött i form av loppisprylar, antikt och kuriosa. Ja, det mesta mellan himmel och jord hittar du i lokalen vid riksväg 70 söder om Hjultorget i Insjön. Bland prylarna finns även souvenirer och delar till folkdräkter. Välkommen att fynda till hus och hem! Behöver du vila kan du slå dig ned med en kopp kaffe i caféhörnan.

www.blåklockan.com
.

måndag 26 maj 2014

Dräktprovning

 
I lördags, medan regnet regnade och åskan åskade, smög min dotter in på sitt rum för att prova min systers Rättviksdräkt. Det blev en fin liten överraskning när kullan klev in i vardagsrummet. På väggen hänger en gammal karta över Dalarna som jag fyndade härförleden.


.

söndag 25 maj 2014

Sir Gabriel af Dalom


I dag dubbades min son till riddare Sir Gabriel af Dalom! Stort tack till Ylwa och Mats på Dalecarlian Horse Adventures i Övre Gärdsjö, Rättvik, som uppfyllde denne starkt historieintresserade tolvårings dröm. Nu ser vi fram emot att återvända till er gård under Gärdsjöspelen sista helgen i juni.