onsdag 3 september 2014

Dalarna utlovas fint väder framöver

.

Välkommen till Kulturnatta och Dalaliv på lördag


Välkommen till Dalaliv på Norsgatan 27 J (i lilla huset bakom turistbyrån) under Kulturnatta Leksand lördag 6 september!

Träffa keramikern Pernilla Nordman från Studio Kurbits i Säter: "Jag visar keramik som jag skapat med avstamp i Dalarnas folklore och traditioner - och så har jag flörtat lite med Orienten."

Författaren/inspiratören Elisabeth Wahlin från Inspirera Mera signerar sin bok "Yes! 100 % inspiration" kl. 12.30-14.30 och 19.00-20.00. Elisabeth håller en inspirationsföreläsning på S:t Persgården kl. 15.30 samma dag.

Kuriåsa second hand har också öppet! .

tisdag 2 september 2014

Annas Hem öppnar igen

 Vi önskar Annas Hem i Hantverksbyn, Borlänge, varmt lycka
till inför butiksöppningen efter sommarens renovering!

.

Tips för en kreativ höst


Gittan Sollander i Falun, KERAMIKGITTAN, erbjuder kurser där du får lära dig att kavla fram kanna och skål i lera. Fyra timmar under dagtid, kvällstid eller helg. För mer information och anmälan, maila keramikgittan(at)gmail.com.

http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=31853.

Kullor med dalakraft


Dessa kvinnor och deras engagemang för Dalarnas traditioner värmer mitt hjärta! <3 Under en kväll i förra veckan besökte jag Liselott Länsmans på Smidgården i Fryksås. Hon välkomnande med att kula och serverade sedan en god middag framför en sprakande brasa. Liselott hade bjudit in hårkullan Sara Sjöberg från Våmhus och det var så fascinerande att se henne i arbete och höra hennes berättelser. Som avslutning på denna himla härliga kväll hade jag gärna stannat kvar och glidit ned i kopparkaret på spa-loftet. www.smidgarden.se

Du som inte vet vad kulning är bjuds på ett smakprov här:
https://www.youtube.com/watch?v=IJtW8CiGiEk


.

måndag 1 september 2014

God måndag


Visst är det kul när man möts av spontana utsmyckningar? Som denna blommiga cykel som jag fann i Siljansnäs. Nu drar jag till Färgapoteket / Brukshuset i Tällberg AB för en intervju. Hoppas att du får en fin dag!

Dalaliv - det sköna livet i #Dalarna - www.dalaliv.se


.