onsdag 14 maj 2014

Måla vid Siljan

Tredimensionell tavla


Måste visa mitt coola konstverk som målats av H Johannes Lindgren, min gamla kurskamrat i Borlänge. Tycker den hänger så bra bredvid mina älskade pockethyllor.

http://hjohanneslindgren.com/



Dalaliv - det sköna livet i Dalarna - http://www.dalaliv.se




.

Det är mycket midsommar nu...


Skriver texter så att det ryker om datorn. Just nu använder jag mig mest av tangenter med bokstäver som ingår i orden midsommar, majstång, blomsterkrans och små grodorna...

Dalaliv - det sköna livet i Dalarna - http://www.dalaliv.se/




.

tisdag 13 maj 2014

Saras Smaker: Rabarbersoppa med koriander och chili


"En rolig och fräsch förrättssoppa som lätt förvandlas till dessert. Ta bara bort skinkan och lite chili och servera soppan med uppvispad vaniljglass."

(4 förrättsportioner)

5 dl vatten
2 rabarberstjälkar (modell större)
1,25 dl socker
1/3 röd chili (grovhackad)
skalet från en halv lime
8 färska korianderblad (grovhackade)
4 skivor lufttorkad skinka

Börja med att tvätta och skära upp rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i kastrull och häll i vatten och socker. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern har kokat sönder. Rör lite i kastrullen under tiden, cirka 10 minuter.

Sila soppan genom en fin trådsil och låt den svalna (spara gärna rabarberkompotten i silen och använd som marmelad på nybakade scones med lite färskost). När soppan svalnat blandar du i chili, limeskal och koriander och mixar soppan med hjälp av stavmixer. Smaka av! Känns soppan väldigt syrlig alternativt söt - korrigera med lite socker eller limesaft. Ställ in i kylen så att den är riktigt kall till serveringen.

Skinkchips
Lägg upp den lufttorkade skinkan på en ugnsplåt med bakplåtspapper, torka sedan skinkan i ugnen på 75 grader i cirka 1-1 1/2 timme (beroende på ugn). Skinkan ska ha torkat helt och vara krispig. Förvara skinkan på hushållspapper tills den ska serveras.

Recept & foto: Sara Nyström

Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html






.