torsdag 17 februari 2011

Bortom Bergen


Dalaliv älskar de vackra bilderna på Bortom Bergens hemsida och deras produkter som är så mycket mer än de numera klassiska ljusstakarna i form av hjärtan. Formgivaren Ingela Westergaard har även tagit fram möbler (som handmålas i Dalarna), keramik, textilier, koftor... Ateljén ligger i Vikarbyn och butiken ligger på Österlånggatan i Stockholm.

www.bortombergen.se

Olars Ulla


Ännu en framgångsrik kläddesigner från Dalarna är Olars Ulla som arbetar främst med naturmaterial. Ulla skapar kläder "som är till för alla, var du än kommer ifrån, eller befinner dig i livet". Inspirationen finner hon vid den gamla släktgården i södra Dalarna.

www.olarsulla.se

onsdag 16 februari 2011

Lars of Scandinavia


Dalaliv imponeras av skinnskräddaren, formgivaren och fäbodbrukaren Täpp Lars kunskaper och alster. Kolla in armbanden, vantarna och alla fantastiska delar till folkdräkten. Täpp Lars är en ung man som för gamla traditioner in i framtiden. Tack Lars!

www.larsofscandinavia.com

tisdag 15 februari 2011

Träskor från Oxberg


Snart är det dags för Vasaloppet. I Oxberg, en av de klassiska Vasaloppsbyarna, ligger träskofabriken Dala Clogs. Välj bland ett stort urval kurbitsmålade skor, kanske hittar du några till "pjäxdansen".
www.dalaclogs.se

måndag 14 februari 2011

Isberget på Siljan


Foto: Kerstin Thydén
Som en spettekaka sticker den upp, det höga isberget vid Långbryggan i Rättvik. Det annorlunda landskapet på Rättviken är ett vinterparadis denna tid på året - så passa på att se skapelsen innan solen äter upp den.