tisdag 8 maj 2012

Saras smaker: Snabb morotspasta

(4 portioner)

300 g av din favoritpasta
2 stora morötter, finrivna, cirka 4 dl
1/2 gul lök hackad
1 paket bacon
1 riven vitlöksklyfta
1 tärnad röd paprika
2 dl lätt créme fraiche
2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 dl riven stark ost av din favoritsort
1 tsk örtagårdskrydda från Santa Maria
några droppar citron
salt, svartpeppar och ett stänk cayennepeppar

Börja med och koka upp pastavattnet. Under tiden pastan kokas tillagas morotssåsen. Skiva baconet fint och bryn det krispigt i stekpanna, sänk värmen och låt morötterna, löken, vitlöken och paprikan svettas med en snabb vända.

Tillsätt sedan mjölk, créme fraiche och tomatpuré. Låt sakta puttra i pannan. Tillsätt örtagårdskryddan. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och lite citron. När pastan har kokat klart hälls vattnet av och pastan får gå i stekpannan tillsammans med den rivna osten.

Servera pastan med lite färsk bladspenat.