fredag 20 juni 2014

Förväntan

Med förväntan i blicken förbereder vi oss för kvällens majstångsresning. Glad midsommar!


.

onsdag 18 juni 2014

Charmig stugaI går var min man på researchresa i Orsa finnmark inför en ny bok. När han kom hem var han välfylld av fakta, berättelser och bilder. Bland annat denna bild som jag genast snodde. Ha en fin dag!

Dalaliv - det sköna livet i Dalarna - www.dalaliv.se
.

Du har alltid ett val


Månne blir detta vägskäl norr om Orsa sommarens häftigaste besöksmål. Hur som helst är det Dalalivs mest sedda motiv med drygt 600 000 visningar. Somliga hävdar att skylten är fejk, men vi garanterar dess äkthet - i dag såg vi den med egna ögon. 


.

måndag 16 juni 2014

I mina gener

 
I går firade jag min stilige farbror i Rättvik och som du ser finns kärleken till Dalarna i mina gener. På vägen hem fotade jag konstnär Mats Lodéns blå katedral vid Siljan. En gul strandiris ville också vara med på bild. Ha en fin dag!

Dalaliv - det sköna livet i Dalarna - www.dalaliv.se
 
 
 
 
.

Hem i Dalarna - nyaste numret


Dalaliv har återigen levererat text och bilder till Hem i Dalarna. Framsidan pryds av min midsommarfirande kusindotter i Dalstuga.

Läs tidningen här: www.hemidalarna.se
.

söndag 15 juni 2014

Läge leta läderbälten


Här kan man tro att herr Kirchsteiger varit framme, men icke sa Nicke. Denna busenkla, men ack så snygga, tidningshållare fann jag under förmiddagen på en timmervägg i min manlige väns sommarstuga. Och det var inte hemma hos Ernst...

Dalaliv - det sköna livet i Dalarna - www.dalaliv.se
.

La rabarber på rabarbern


Minnesbild från lördagen. Norpade några stjälkar av grannarnas rabarber och bakade en kaka som jag tog med till grillkvällen vid Siljan. Värdinnan bjöd på turkiskt äppelte till fikat som vi avnjöt i solnedgången.

http://alltommat.se/recept/rabarberkaka/

I dag är en ny dag att uppleva Dalarna - leta utflyktstips på www.dalaliv.se
.