fredag 27 februari 2015

ANNONSERA I DALALIVS VÅRNUMMER


I Dalalivs vårnummer läser du, bland annat, om keramikern Mikaela Willers i Vikarbyn och Ylva Fahlberg som är Zorngårdens nya husfru. Vi hälsar också på hemma hos modeföretagaren Susanne Tolfesbo i Falun. Och mycket mer inspirerande läsning om kreativa människor i Dalarna! ANNONSÖRER: Missa inte chansen att synas i Dalarnas mest eleganta magasin - kontakta oss på annons@dalaliv.se för mer information!
.

torsdag 26 februari 2015

Saras Smaker: Mustig kreolsk gryta
"Varm och mättande gryta som passar efter en härlig dag ute. Grytan passar perfekt att ta med i en termos - servera den med färskt bröd i lämplig snödriva!"


600 g fläskytterfilé
2 gula lökar
2 paprikor
3 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
passerade tomater, en liten förpackning cirka 390 ml
2 msk smör
3 hela chorizo
salt & svartpeppar
1 1/2 dl syltlökar
1 1/2 dl svarta Kalamataoliver, urkärnade
1 1/2 dl cornichons (små inlagda gurkor)

Tärna upp fläskytterfilén i 2 x 2 cm stora tärningar. Bryn dem i en gryta tillsammans med smöret. Finhacka under tiden löken och häll den sedan i grytan och rör runt. Tillsätt det vita vinet och de passerade tomaterna. Riv ner vitlökarna och salta lite.

Låt koka upp och sänk sedan plattan och låt det hela puttra i 15 minuter. Tärna upp paprikan under tiden och låt dem gå med i grytan i ytterligare 15 minuter. Skär under tiden upp chorizon i tunna skivor och förbered med att mäta upp oliverna, syltlöken och skiva upp cornichons (gurkan). Tillsätt de resterande ingredienser i grytan och låt koka upp i 5 minuter.

Recept & foto: Sara Nyström
Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html
.

onsdag 25 februari 2015

Färglägg kurbitsar


Du som besöker Falun under skid-VM kan köpa Dalalivs målarbok med kurbitsar på turistbyrån och på Norrgården Inredning vid Falu Gruva. Rofylld färgläggning för alla åldrar! Rama in så får du vackra tavlor att sätta upp på väggarna!

Målarboken går även att beställa hem - läs mer här:
http://www.dalaliv.blogspot.se/2012/03/nu-gar-det-att-bestalla-malarboken-via.html

tisdag 24 februari 2015

ANNONSERA I DALALIVS VÅRNUMMER


Välkommen att kontakta oss på annons@dalaliv.se för att boka din plats! I nästa nummer kan du bland annat läsa om formgivaren Anna-Lena Rågfälts i Insjön vars rosenmönster du ser på bilden. www.ragfalts.se
 ..

måndag 23 februari 2015

Firar i Täpp Lars päls

 
Prinsessan Estelle fyller 3 år i dag. Grattis! Här leker hon i sin nya päls som tillverkats av skinnskräddaren Täpp Lars Arnesson i Malung (vars kåserier du kanske läst i Dalalivs magasin).
Kul att kungahuset uppskattar fint hantverk från Dalarna!

www.tapplars.seCopyright Kungahuset.se