onsdag 5 november 2014

Siljan en tidig morgon


Till vår glädje kan vi här visa dagens vackraste bild! Så här berättar bildens fotograf, Anders Qvicker, om fototillfället: "Jag gick upp klockan 04.25 för att ta bilder med ett ljus som man inte är van vid på dagen. Jag tog cirka 30-40 bilder som kändes rätt så ok, men jag tror nog att min favorit till slut blev den på Hjulbäcks brygga."

Foto: Anders Qvicker, Siljansnäs (Tack!)


.

tisdag 4 november 2014

Saras Smaker: Råstekt broccoli med matvetewook, halloumi och yoghurt


4 portioner

4 portioner förkokt matvete
1 stor palsternacka
2 gula paprikor
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

250 gr färsk broccoli
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

300 gr halloumi
1,5 dl urkärnade svarta oliver
2 msk hackad persilja
25 cm gurka " grovriven med skal "
2 msk riven pepparrot
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk citronsaft
salt

Strö lite salt över den rivna gurkan, hacka sedan palsternackan i mindre tärningar (1 x 1 cm). Hetta upp en stekpanna och stek på palsternackan i olivolja. Hacka under tiden upp paprikan i samma storlek och skiva rödlöken tunt. När palsternackan stekts i cirka 5 minuter får paprikan och rödlöken gå med, riv ner vitlöken och tillsätt det förkokta matvetet. Salta och peppra och ta av från plattan.

Tvätta och dela broccolin i store buketter, stek dem sedan i en het stekpanna i olivolja, vänd dem ofta och stek tills att de börjar bli mjuka. Prova med provsticka, tar cirka 5 minuter. Ställ under tiden in broccolin i ugnen på låg värme (100 grader) tills servering.

Skiva halloumi i centimetertjocka skivor och stek i het torr panna 1 minut på vardera sida. Pressa ur det överblivna vattnet ur gurkan (så att inte yoghurten bli lös och vattning), blanda i hälften av pepparroten i gurkan. I bland är pepparroten väldigt stark så det är bättre och vara varsam till en början. Blanda i yoghurt och smaka ev. av med resterade pepparrot samt citron och lite salt. Lägg upp matvetewooken på ett stort fat och placera ut broccoli, haloumi och oliver. Strö över lite persilja och servera tillsammans med gurkyoghurten.

Recept & foto: Saras Nyström

Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html

.

måndag 3 november 2014

Träffa Dalaliv


Träffa Dalaliv på Siljans Bomässa i Tegera Arena, Leksand, nu på lördag! Under mässans första dag står vi i foajén och delar ut vårt nya magasin. Hoppas att vi ses! /Åsa Pellas & Lina Rörvall

http://www.prmedia.se/index.php/maessor-evenemang/siljans-bomaessa

 .