torsdag 19 februari 2015

En kulla


Älskar mina kulla-örhängen från Silver by Carol, det vill säga silversmed Carol Eriksson i Leksand. Dessa smycken blir ofta ett samtalsämne kan jag lova...

www.silverbycarol.com.

Potatispizza med spenat och feta


Till 8 portionspizzor eller 16 minipizzor:

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
150 g pressad kall potatis
7 dl vetemjöl
1 tsk salt

Smula ned jästen i en bunke och tillsätt vatten och olivolja och rör tills att jästen smält. Då häller du i den pressade potatisen och mjölet. Arbeta degen i 10 minuter. Tillför saltet mot slutet och låt sedan degen jäsa i 30 minuter under handduk.

Häll därefter upp degen på bakbordet och dela upp den i 8 (alt. 16) lika stora bitar, rulla dem och lägg dem på lite mjöl direkt på bänken eller på en plåt och låt dem jäsa i ytterligare 25 minuter under handduk.

Därefter kavlas de ut så att de blir ovala och har en tjocklek på 0,5 cm. Lägg dem på en bakplåtsklädd ugnsplåt och börja montera pizzorna.

1 burk crème av soltorkade tomater (cirka 150 gr )
200 g fetaost
150 g förvälld bladspenat (300 g fryst)
3 dl lätt crème fraiche
2 rivna vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Pressa ut allt vatten ur spenaten och blanda den med crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Bred ut tomatcrèmen tunt på pizzorna och fördela spenatblandningen jämnt över bottnarna. Smula sedan över fetaosten och grädda av i ugnen på 200 grader i 10-12 minuter.

Recept & foto: Sara Nyström
Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html

.

onsdag 18 februari 2015

Läsartävling


Vad vill du läsa om i Dalalivs magasin? Mejla ditt tips senast 31 mars 2015 till info@dalaliv.se. Vi lottar ut tre kokböcker från Masesgårdens Hälsohem bland de inkomna förslagen. Lycka till!

www.masesgarden.se .

Ida vann tävlingen


Vinnaren i premiärmagasinets läsartävling blev Ida Lauersen-Arons i Insjön. Grattis Ida, du får ett startkit mineralsmink från Back to Earth i Siljansnäs. I Dalalivs februari/mars-nummer finns också en läsartävling - mer info om den i morgon.

www.backtoearth.se.