fredag 16 januari 2015

onsdag 14 januari 2015

Kär i keramik


Hamnade på Nittsjö Keramik i dag och handlade ett par koppar ur servisen Clara Fina.  

www.nittsjokeramik.se


.

tisdag 13 januari 2015

Åsa i nästa nummer


En lustfylld kreatör står bakom dessa skapelser! I nästa nummer av Dalaliv kan du bland annat läsa om brodösen Åsa Westman i Venjan.
.

måndag 12 januari 2015

Årets första nummer under produktion


Nu jobbar vi med årets första nummer av Dalaliv som ges ut vecka 6. Annonsförsäljning, intervjuer och layout - det är full snurr på redaktionen! För information om annonspriser - maila till annons@dalaliv.se

.

söndag 11 januari 2015

Saras Smaker: Gratinerade pastarullar med lax, spenat och citron- och persiljeolja


250 g färsk lax
100 g färsk bladspenat
125 g mozzarella
10 färska lasagneplattor
1 msk olivolja
salt &  svartpeppar

25 g smör
0,5 dl vetemjöl
2,5 dl vitt vin
2 dl mjölk
1 dl grädde
2 stänk cayennepeppar
1 msk citronsaft
salt

persilja - en hel kruka
1 färsk citron, skal+saft
1 dl mild olivolja
1 hel vitlöksklyfta
salt & svartpeppar

Börja med att skära laxen i tio tunna skivor på längden, cirka 0,5 cm. Dela även upp mozzarellan i tio skivor. Fräs sedan upp den färska spenaten i olivolja någon minut, bara tills att den mjuknar. Lägg upp lasagneplattorna på en skärbräda och lägg på en skiva lax på kanten av plattan, lägg sedan på lite spenat och fördela mozzarellan så att den täcker laxen. Krydda med svartpeppar och salt. Rulla ihop lasagneplattorna till rullar och lägg dem i en ugnsfast form.

Smält smöret i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Tillsätt det vita vinet och var noga med att vispa hela tiden. Det kommer att tjockna väldigt fort och då är det bara att tillsätta mjölken och grädden. Vispa under tiden såsen kokar upp, sänk värmen och låt det sedan sjuda i 5 minuter. Var noga med att vispa under tiden så att den inte bränner fast i kastrullen. Smaka sav med cayennepeppar, citronsaft och salt.

Häll såsen över pastarullarna och gratinera dem i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Ta bort stjälkarna på persiljan och lägg resterade persilja i en bunke tillsammans med olivolja, vitlök och rivet skal från en citron + citronsaft. Mixa med en stavmixer så att det blir en slät och grön olja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Recept & foto: Sara Nyström
Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html

.