onsdag 18 maj 2011

Eurovision i LeksandsdräktMed helgens Eurovision Song Contest i färskt minne bjuder Dalaliv på ett minne från förr: Alice Babs i Leksandsdräkt som framför Sveriges bidrag "Lilla stjärna" år 1958 i Hilversum, Nederländerna.

tisdag 17 maj 2011

Kus Kari i Tällberg


Foto: ©Trons
Vill du baka tunnbröd, lyssna på Leksandsmål och lära dig om folkdräkter? Boka in några timmar med härliga Kus Kari i hennes må-bra-hus i Tällberg. Ta med familj och vänner och kliv in i värmen. Prova gärna "öspa" som är gjord på svagdricka.

www.kuskari.se

måndag 16 maj 2011

Saras Smaker bjuder på enkel, snabb och lyxig smakfröjd


Vit chokladpannacotta
(6 små espressokoppar)

2,5 dl grädde
100 gr vit choklad
1 gelatinblad

Börja med att lägga gelatinbladet i blöt. Värm upp grädden i en kastrull, innan den börjar koka tag av den från plattan och ha i chokladen så den smälter. Rör under tidens gång. När grädden är slät får även gelatinet smälta i grädden. Låt svalna något innan pannacottan hälls upp i kopparna. Plasta sedan in och ställ in i kylen minst 2 timmar innan servering. Går utmärkt att förbereda dagen innan.

Rabarberkompott
3 fina rabarberstänger
1 dl socker
1 msk citronsaft

Hälften av rabarbern finskäres till tunna skivor och den andra grovhackas och blandas med sockret i en kastrull, sätt kastrullen på spisen och låt koka upp under låg värme så sockret smälter sakta.
Ha i citronsaften och låt sjuda till rabarbern är helt mjuk, cirka 5-6 minuter. Mixa sönder till en tjock kräm, blanda i de finskurna bitarna medan den fortfarande är lite varm, på det sättet blir de inte helt råa utan får en fin brytning till krämen med lite tuggmotstånd.