lördag 3 maj 2014

Dalaliv presenterar: CT Home


CT Home är en heminredningsbutik på Hjultorget i Insjön med fokus på hemtextil. Här hittar du bädd- och kökstextil, kuddar och täcken, frotté, gardiner, dukar, kuddfodral med mera i klassisk design till bra pris. Dessutom finns ljuslyktor, tavlor, lampor och möbler i butiken.

www.classictextiles.se
.

fredag 2 maj 2014

Loppis idag
Lena Wikman på Lokgården i Leksand har gårdsloppis idag! Och öppet i butiken! Skynda att fynda innan kl. 17!

http://www.lokgården.se.

tisdag 29 april 2014

Till Tällberg i helgen?


Välkomna till Trivsamt i Tällberg, den charmiga tapetserarverkstaden och inredningsbutiken i det lilla huset på stationsområdet. I helgen, 3-4 maj, är Trivsamt öppet kl 11-15.
.

Inspirationskväll i Tällberg - missa inte


Inspirationskväll i Tällberg 7 maj! Inspiratören Elisabeth Wahlin föreläser om hur du hittar energi och motivation i ditt liv. Det blir boksläpp och intervju, kaffe och smörgås. Dalaliv finns också på plats och tipsar om det sköna livet i Dalarna! Varmt välkomna!

http://www.inspireramera.com/


måndag 28 april 2014

Dalaliv presenterar: Johannagården i Siljansnäs

Johannagården är ett sommarboende med självhushåll som ligger vackert och lugnt i byn Almo, 3 km utanför Siljansnäs. Stugan är 250 år gammal och renoverad i fin stil. Huset passar utmärkt till grupper - det finns ett stort trevligt sällskapsrum inrett i dalastil med altan, utsikt och utemöbler.

Stugan hyrs ut till max 8 vuxna personer och 4-5 barn i extrabädd (ej fullstor säng). Barn upp till 5 år bor gratis. Totalt har stugan 4 rum och kök, två badrum och bastu. I närheten finns skog och, framför allt, öppna ängar och landsväg. Sjö finns på cirka 700 meters avstånd.

Johannagården, Almo Råbäcksvägen 2 i Siljansnäs
Kontakt: 0247-230 71 alt. info@johannagarden.com

Vi hälsar Johannagården varmt välkommen till Dalaliv!Dalaliv - det sköna livet i Dalarna - www.dalaliv.se

.

Sommarkurser i LeksandSläktforskar du? Eller är du intresserad av lokal historia? I sommar kan du gå kursen Paleografi – en introduktionskurs till läsning av gamla handstilar. Du får lära sig tyda handstilar från 1700-talet fram till 1900-talets mitt.

Dessutom kommer du få kunskap om vilka hjälpmedel det finns på bibliotek och via internet. Det är kursledare Nils-Göran Nilsson, arkivarie och tidigare forskare och lärare vid Göteborgs Universitet, som under fem dagar kommer dela med sig av sina kunskaper och vägleda ibland gamla texter.

Lär mer om kursen på hemsidan via den här länken:
http://www.leksandsakademin.se/paleografi/


Paleografi är vetenskapen om skriftens utveckling och användning i äldre tid samt läsning och tolkning av handskrifter.

Andra kurser som det fortfarande finns platser kvar på är, bland andra, Kroki – Se kroppen med
konstnären Margon Lindberg som ledare, Silversmide – Vaxmodellering och slunggjutning med silver- och guldsmeden Fredrik Lundberg och kursen Färg – Ljus – Rum som vänder sig till inredare, arkitekter, formgivare och nyfikna med Ulf Klarén och Johanna Enger som ledare.

Alla kurser finns på hemsidan www.leksandsakademin.se där man också enkelt kan anmäla sig via
ett formulär. Sista anmälningsdatum är den 1 maj, men några kurser är fullbokade redan nu.

Självklart går det bra att anmäla sig även efter sista anmälningsdatum om det finns platser kvar.
Har du frågor? Kontakta Fia Palmgren på tel. 0247-648 25 eller fia.palmgren@leksand.fhsk.se

Vill du veta mer om våra långa utbildningar i Bokbinderi, Design, Keramik, Metall, Kreativt  Entreprenörskap, Dekoratör eller Allmän kurs finns information och ansökningsblanketter på vår
hemsida.

Välkommen!

http://www.leksand.fhsk.se


.

Kvällssol


Min dotter fångade en fin vårbild i går kväll. Genom grenverket ser man solen gå ned över Hjulbäck och dimman leka invid stranden. Hoppas att du får en fin vecka! Jag är väderpirrig inför onsdagens Barnens Valborg-firande i Leksand som jag är projektledare för. Håll tummarna för att regnet håller sig borta!


 Dalaliv - det sköna livet i Dalarna - www.dalaliv.se

.