fredag 22 augusti 2014

Ett sommarminne


Eftersom det var hon som lortade ned vår finaste matta, den från Lycka Form, så fick hon själv vara med och tvätta den i sjön nere vid bryggan... Kanske mitt sötaste bildminne från denna sommar.

Dalaliv - det sköna livet i #Dalarna - www.dalaliv.se

.

onsdag 20 augusti 2014

Välkommen in


I dag håller Dalaliv dörren öppen för besökare. Det är verkligen spännande att träffa människor från världens alla hörn. Rättvikskonstnärinnan Eva Bernholm tittade nyss in och jag bad om att få visa en av hennes bilder för mina läsare. Valde denna som talade till mig. Eva berättade att hon är en av utställarna under höstens Car Art i Leksand, mer info om den utställningen kommer senare.

Läs mer om Eva här: http://www.konstruntsiljan.se/artist/rat/e_bern/e_bern_artist.shtm


.

Leksands Hemslöjd fyller år


Leksands Hemslöjd firar 110 år i morgon med fina erbjudanden (handla för 500 kronor och få en rabattcheck på 110 kronor!) och besök av Sofia Hagelin, grundare av Heart of Lovikka, som kommer och berättar om höstens kollektion. Linn och Lina hälsar Dalalivs läsare varmt välkomna!

.

Trädgårdsmästare Blomqvist: Grejen med att besöka Hildasholm
Augusti månad är redan långt gången, mörkret har återvänt, lyckliga stjärnor får lysa upp natthimlen igen. Det har varit en intensiv sommar: haute couture-utställning, barnteater- och trädgårdsvecka, konserter, afternoon-tea, målarkurser... Massor av besökare har kommit, både på evenemangen och de ordinarie visningarna, strövat i trädgårdarna och fikat i parken. Det är skönt att se hur så många slappnar av och tar det lugnt, lägger upp fötterna på stolen bredvid och blir sittande eller sträcker ut sig raklånga i gräset. De har fattat grejen med att besöka Hildasholm.

 

Ingen säsong är den andra lik i trädgården och som trädgårdsmästare är man aldrig helt nöjd. Försommaren var både kylig och regnfattig. De nyutsatta plantorna tog aldrig fart och började växa, de orkade knappt stå och stampa i den torra kalla myllan. Sedan kom regnet - och i juli svepte värmen in. Och det med besked! Äntligen började det hända saker i planteringarna. Dagliga åskväder frigjorde kväve ur luften och förde det till marken med skurarna. Växtligheten exploderade. Sammantaget har det varit en av de bättre trädgårdssomrarna sedan jag började jobba här.Men ännu återstår nästan en månad av vår säsong med förhoppningsvis många fina dagar och öppethållande på helgerna. Tre mörka lördagkvällar med spökvandringar väntar, det blir renässansafton i salongen den 31 augusti och stor skördefest den 6 september. Hoppas vi ses! 

Fler inlägg av Trädgårdsmästare Blomqvist hittar du här: 
Text & foto: Ingemar Blomqvist    


Blått är gott

Hurra! Solen skiner och det är min födelsedag! Dalaliv firar med att visa en bukett bär, de gudomligt goda som färgar mina läppar blå under skogspromenaden.


.

måndag 18 augusti 2014

Skolstart idag

För många dalabarn och -ungdomar är höstterminens första skoldag avklarad. Nu blir det åter ordning och reda hemma, men kommer att sakna våra långa sovmorgnar och sena uppesittarkvällar.
.

Vilket bärår


Vårt plommonträd dignar och ännu har jag inte hunnit plocka av de vita vinbären. Här ett bildbevis på fredagens körsbärsplock. Trasslade in både armar och hår i träden på jakt efter detta röda guld.

.