fredag 6 mars 2015

SARAS SMAKER: Havrecrepes med banan- och kakaohonung


 Till 6 stycken crepes (cirka 0,75 dl per stekning)

1,5 dl havregryn
3 dl mjölk
1 krm salt
1 ägg
smör till gräddning

Låt havregrynen stå och svälla i mjölken i cirka 1 timme. Vispa ned ägget och saltet i havremjölken. Grädda i stekpanna på medelhög värme med lite smör i botten. Cirka 2-3 minuter per sida.

3 msk kakao
4 msk flytande honung

Blanda kakao och honung i en skål. Rör tills att det blandats ihop ordentligt.

banan - skivad
turkisk yoghurt

Lägg crepen på en tallrik. Lägg skivad banan i en rad i mitten av crepen. Klicka på några matskedar turkisk yoghurt och ringla över kakaohonungen. Rulla ihop till en rulle och servera med lite mer kakaohonung på toppen.

En annan god fyllning är rårivet äpple med keso/kanel/honung och lite hackade hasselnötter.

Recept & foto: Sara Nyström

Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html



.

tisdag 3 mars 2015

Ylva, Emma och Anders


Har precis träffat Zorngårdens nya husfru, Ylva Fahlberg. Hon har ett drömjobb! Mer om det i nästa nummer av Dalaliv...





.