fredag 21 oktober 2011

Saras smaker: Kanelmüsli


"Min egen favorit är naturell yoghurt med rivet äpple och lite müsli på toppen."

3 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
0,5 dl rapsolja
0,75 dl honung
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk malen kanel

Lägg alla ingredienser, utom kanelen, i en ugnsform och blanda väl med en trägaffel. Grädda i ugnen på 160 grader i 25 minuter. Rör om tre gånger under gräddningen så
müslin blir jämnt gyllenbrun. Låt den sedan svalna i formen. Pudra över kanelen.

Förvara müslin i en tät burk i skafferiet. Lägg gärna i dina egna favoriter, till exempel valnötter, torkade tranbär, hasselnötter och torkad frukt. Om du vill krydda med lite torkade frukter är det bäst att blanda i dem efter gräddningen.

torsdag 20 oktober 2011

Spelman på taket


Foto: Per Eriksson

Succé för Dalateatern på Magasinet i Falun - än finns det många föreställningar kvar.

"Den fattige mjölkhandlaren Tevje har bekymmer. Hans tre giftasmogna döttrar väljer en efter en att gå sin egen väg, tvärs emot faderns och den judiska traditionen. Eftersom Tevje är familjens patriark får han ett svårt val: att låta de älskade döttrarna få den man de älskar eller den judiska traditionen där fadern bestämmer make. Kärleksfullt och varmt, medryckande och vacker musik med starka inslag av judisk folkmusik, dans och sång och med ”Om jag hade pengar…” som musikaliskt örhänge."

Läs mer

måndag 17 oktober 2011

Eva-Liisas bilder


Dalaliv hittade vackra drömlika bilder i galleriet på Eva-Liisa Eriksson Kukkonens blogg Ottilias veranda. Eva-Liisa är det nyaste namnet på Dalalivs "kreativa" sida.

Galleri