"En snabb rätt för fyra som blir klar på 25 minuter."
4 portioner matvete - kokat enligt anvisningar på förpackningen. Koka vetet med en grönsaksbuljongtärning.
400 gr kassler
2 vitlöksklyftor, pressade
1 liten rödlök i strimmlor
1 påse wookgrönsker (500 gr frysta)
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
150 gr gröna bönor
Börja med och koka matvetet. Hetta upp en stekpanna, tärna kasslern i mindre bitar och stek upp dem med 1 msk olivolja i stekpanna tills de får lite färg.
Lägg kasslern på en tallrik och pressa över vitlöken. Torka ur pannan och hetta upp den igen för att steka på de frysta grönsakerna med resterande olivolja. Under tiden kokas lite lättsaltat vatten upp så att de gröna bönorna får kokas i cirka 3 minuter, tills de fortfarade har lite "bit" kvar i sig.
Stek på wokgrönsakerna i cirka 5 minuter och lägg sedan i rödlöken och kasslern och låt de gå med i pannan någon minut.
Precis innan serveringen blandas matvetet ner. Allt toppas med de gröna bönorna. Servera gärna med en fräsch grönsallad och en sweetchiliyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl sweetchilisås
Saras Smaker bjuder på fler recept på Dalaliv:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html
Recept och foto: Sara Nyström
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar