tisdag 14 januari 2014

Saras Smaker: Brödpudding på lussekatter



"Snabbt och festligt till mellanmål eller till lite mys framför brasan."  
 
4 små ugnsformar

5 st lussekatter
2 msk smör
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 msk socker
1 krm salt

1 dl hallon
1 dl turkisk yoghurt

Tärna lussekatterna i mindre tärningar och stek i smör på medelhög värme i en 
stekpanna tills de blir vackert rostade och knapriga. Förvärm ugnen på 150 grader.
Vispa upp äggulorna och blanda med mjölken. Smaka av med socker och salt. 

Fördela tärningarna av lussekatterna på ugnsformarna och häll över äggstanningen så
att det blir jämnt i formarna. Ska bara vara lite tunt med äggstanning så att den blir krämig i botten och krispig uppe på. 

Grädda puddingarna i ugnen på 150 grader i cirka 20 minuter. Blanda under tiden ihop hallonen och yoghurten.
Toppa med hallonyoghurt och servera genast. 
 
Recept och foto: Sara Nyström
 
Fler recept av Saras Smaker hittar du här: 
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html 




.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar