"Lite smått och gott på en tallrik..."
Basilikapudding 8 snapsglas 2 dl grädde 1 msk socker 1 gelatinblad 16 färska basilikablad Börja med och koka upp 1 dl grädde med 1 msk socker i en kastrull och ställ åt sidan så det får svalna lite. Lägg gelatinbladet i blöt så det får mjukna och smält sedan ner bladet i den varma grädden.
Mixa basilikabladen med resterande grädden (1 dl)med en stav mixer, detta kommer att tjockna snabbt och den kommer inte bli helt slät men det gör inget för grädden kommer mixas en gång till innan den hälls upp i glasen.
Vispa ner basilikagrädden i den uppkokade grädden och mixa den en sista gång med stavmixern så den blir slät och vackert mintgrön. Fördela sedan grädden i snapsglasen och låt dem stelna i kylen i minst 2 timmar.
Sås 4 färska jordgubbar 1,5 msk socker Kvarta jordgubbarna och häll över sockret, låt dem stå i ute i rumstemperatur så sockret får smälta ett tag, mixa sedan med en stavmixer till en slät och len sås. Cake pops med jordnötter cirka 12 stycken 3 dl krossade hårda kakor (i detta recept choklad) 100 gr färskost naturell 150 gr ljus choklad 1,5 dl hackade salta jordnötter till garnityr 12 små grillpinnar Blanda de krossade kakorna med färskosten och blanda väl. Rulla sedan små bollar av kaksmeten och stick igenom pinnarna så det ser ut som små runda klubbor, ställ in i kyl och låt dem stå i 1 timme. Smält under tiden chokladen och grovhacka jordnötterna. Rulla sedan klubborna i chokladen och strö över jordnötterna på direkten så inte chokladen hinner stela. Förvara klubborna i kylen tills de ska serveras. Frostade Vindruvor "Super enkelt och roligt tillbehör som känns som små sorbetkulor" 1 klase tvättade röda vindruvor Låt vindrutorna torka på lite hushållspapper så de är torra, lägg dem sedan i en fryspåse och lägg in i frysen. KLART!!!! Plocka sedan fram tills de ska serveras...
Recept & foto: Sara Nyström
Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar