onsdag 16 april 2014

Saras Smaker: Chevreost i två varianter


Spenat- och chevrefylld cannelloni med parmesansås


300 gr hackad spenat
1 stor vitlöksklyfta, riven
100 gr färskost
1 dl crème fraiche
100 gr chevreost
2 stänk cayennepeppar
1 krm salt
16 cannellonirullar

Blanda spenaten med färskost och crème fraich, riv ner vitlöksklyftan och krydda med cayennepeppar och salt. Smula ner chevren i spenaten och blanda ordentligt. Ta sedan en spritspåse och häll över spenaten i den. Klipp ett hål i spetsen och fyll cannellonirullarna med spenaten, lägg rullarna i en ugnssäker form och börja göra parmesansåsen.

25 gr smör
1/2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl vitt vin
60 gr riven parmesan
1 tsk citronsaft
ev. lite salt om så behövs

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölet, rör med en visp och häll gradvis i mjölken. Låt det hela koka upp och rör hela tiden. Tillsätt vinet och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Tag av kastrullen från plattan och rör i den rivna parmesanen, citronsaften och smaka av, saknas det sälta? Salta efter behag. Häll sedan över såsen över spenatrullarna och gratinera av i ugnen på 175 grader i ca 30-35 min. Servera med en härlig grönsallad.


Jordgubbar med chevreost och basilika

En enkel sallad med kvartade jordgubbar, smulad chevreost, riven basilika och balsamglaze. Och för att toppa det hela, dra några varv med svartpepparkvarnen.

Recept & foton: Sara Nyström

Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html




.














.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar