onsdag 24 september 2014

Saras Smaker: Gratinerad baguette med kyckling och ädelost


1 baguette delad på längden
2 kycklingfiléer - ugnsstekta
2 röda lökar
140 gr ädelost
1/2 dl vitt vin
2 msk smör
1 msk honung
100 gr färskost
2 msk dijonsenap
cirka 16 skivor hård ost, herrgård eller annan
salt och svartpeppar

Skär rödlöken i tunna strimlor och bryn den i smör i en stekpanna. Skär under tiden kycklingen i mindre bitar och blanda med i pannan. Tillsätt honungen och vinet och låt det koka ihop hastigt. Ta av från plattan och låt svalna.

Blanda under tiden ihop färskosten och dijonsenapen och bred detta på baguettehalvorna. Smula ner ädelosten i kycklingen och smaka av med salt och svartpeppar. Fördela fyllningen på brödet och toppa med ostskivorna.

Gratinera baguettehalvorna i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter tills att de fått en vackert gyllenbrun yta. Servera brödet på en skärbräda mitt på bordet tillsammans med färska fikon, ruccolasallad, honung och hackade valnötter så att gästerna själva kan förse sig!

Recept och foto: Sara Nyström

Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
http://www.dalaliv.se/sarassmaker.html





.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar