75 g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk ljus sirap
2 msk mjölk
1 1/2 kr salt
1 tsk malen kanel
Blanda allt i en kastrull och koka upp under omrörning på medelhög värme. Låt sjuda ihop i 2 minuter. Ta av från plattan och låt smeten svalna. Ta sedan två ugnsplåtar med bakplåtspapper och klicka med hjälp av två teskedar ut små jämnstora klickar av havresmeten. Tänk på att behålla mellanrummet mellan flarnen då de rinner ut. Grädda i 150 grader i 12-14 minuter tills att de fått en härlig gyllenbrun färg. Ta ut och låt dem svalna på plåten.
Apelsinsmörkräm:
125 gr smör rumstempererat
1 dl florsocker
rivet skal från 2 apelsiner + saften från en halv apelsin
1/2 tsk vaniljpulver alt. 1 tsk vaniljsocker
Rör smöret med florsocker och vaniljpulver. Blanda sedan i de rivna apelsinskalen och apelsinsaften.
När smöret är ordentlig blandat är det bara att sätta ihop flarnen. Vänd på hälften av flarnen och bred på smörkrämen på undersidan av flarnet och lägg sedan ihop det med ett flarn utan smörkräm. Dessa går utmärkta att frysta.
1 dl florsocker
rivet skal från 2 apelsiner + saften från en halv apelsin
1/2 tsk vaniljpulver alt. 1 tsk vaniljsocker
Rör smöret med florsocker och vaniljpulver. Blanda sedan i de rivna apelsinskalen och apelsinsaften.
När smöret är ordentlig blandat är det bara att sätta ihop flarnen. Vänd på hälften av flarnen och bred på smörkrämen på undersidan av flarnet och lägg sedan ihop det med ett flarn utan smörkräm. Dessa går utmärkta att frysta.
Recept & foto: Sara Nyström
Fler recept av Saras Smaker hittar du här:
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar